lunes, 20 de diciembre de 2010

El nostre menú romà!!

Arriben dates nadalenques i des de l'institut volem desitjar-vos a tots unes bones festes i una bona entrada en l'any nou.
Ho fem de la millor manera que sabem, treballant i fent activitats que ens agraden a tots. Enguany hem elaborat un menú romà senzill; sense tindre que encendre el foc hem organitzat un esmorzar ben completet.
Hem de donar les gràcies a De re coquinaria per ser el blog més complet de la xarxa pel que fa a cuina de la Roma antiga, sense ell no haguerem pogut fer moltes de les receptes que hem dut a terme; també agrair a Kuanum la seua aportació a la cultura clàssica amb els tallers que fan de cuina de l'antiguitat. Ha estat tot un exemple la seua Hipotrimma per poder elaborar-la nosaltres a les nostres aules. I com no, a Núria Bàguena pel seu llibre De l´antiga Roma a la teva cuina d'on hem seleccionat algunes receptes.
El taller ha estat prou improvisat perque se'ns va ocòrrer un poc tard i l'hem preparat en un tres i no res; així i tot, l'hem fet el millor possible.
Sembla que els alumnes s'ho han passat molt bé, han begut mulsum i també han menjat tyropita (menjar grec)...el que ens ha sobrat ho hem deixat a la sala de profes i promet que a les 14.00h ja no quedava res als plats....un éxit!!!
Gràcies a tots per la vostra col.laboració.
Ara ens toca agafar forces estes festes per tornar al gener amb més ganes de seguir coneixent i descobrint els nostre clàssics.
Bon Nadal a tots!!

No hay comentarios: