martes, 22 de diciembre de 2009

Visita a la DOMUS BAEBIA SAGUNTINA

Per acabar el trimestre amb bon gust vam fer ahir, dilluns 21 de decembre, una visita a la DOMUS BAEBIA. Ja teníem ganetes de veure i viure in situ tot el treball que porten endavant amb tanta laboriositat Charo, Amparo i Salva. Quina meravella i quina dedicació!

Vam participar en els tallers d'indumentària romana i d'higiene i cosmètica. No tinc paraules per descriure la quantitat de material que hi ha arreu de les aules i la il.lusió amb que treballen Amparo i Charo. Els alumnes tornen a casa meravellats amb tot el que han vist allí. Ens hem traslladat a Roma per unes hores.

Sé que els alumnes es podrien haver portat millor, però estic segura de que així i tot, han deprés moltíssim. Donar des d'ací les gràcies a Charo i Amparo per haver tingut més paciència de l'acostumada amb nosaltres.

I què millor que deixar-vos les images del matí que passarem allí per donar testimoni de tot i quant vam fer i ens va deixar bocabadats.

L'enhorabona a les dos pel vostre treball, feu una tasca excel.lent (fem extensiu el nostre agraiment a Salva Muñoz, qui no vam tindre la sort de veure per allí)

A més, desitjar-vos a tots quants passeu pel blog, encara que siga de tant en tant, unes bones festes de Nadal. Ens retrobem en 2010.

( cliqueu la image per veure les fotos )


lunes, 14 de diciembre de 2009

Veni, vidi en bici

Ací teniu les dades del llibre de lectura que cal llegir per a la segona avaluació. Estic segura de que vos agradarà. Aprofiteu estos dies de Nadal que venen per començar-lo...i recordeu el que hem dit hui a classe: és importantíssim que llegiu molt!!




VENI, VIDI EN BICI

Valentina Blanco Gallego
Alfaguara
192 páginas
Idioma: Español
ISBN: 8420465356

* A data de 28 de gener de 2010, aquest llibre està descatalogat

sábado, 12 de diciembre de 2009

Resultats últim examen llatí 4t (grup B)

Ací teniu els resultats dels examens que férem la setmana passada. Sabeu bé el que pense i no he deixat de parlar en vosaltres sobre el problema que crec, hi ha a classe.

El dilluns vos "cantaré" les notes globals, he tingut que demanar ajuda a la nostra Hypàtia per tal de traure les vostres mitges. Aquest examen junt amb l'altre que férem el dia 13 de novembre es computa com al 80% de la nota total. A això li sumarem la puntuació dels vostres treballs (sobre 20%)...quasi una fòrmula matemàtica!!!
L'avaluació és la setmana que ve, així que com va dir César, alea iacta est. Em reserve els comentaris per a classe, sabeu que no estic massa contenta amb els resultats obtinguts


Últim examen + prova de vocabulari



Astèrix: 7,2
Obèlix: 5,8
Panoràmix: 2,1
Minerva: 6,55
Hera: 4,3
Atenea: 8,7
Eurídice: 4,1

La neteja i higiene a Roma

Pareix que encara quedavem presentacions en pps dels alumnes de llatí de 4t. Ací teniu la d' Estela LLorens, que s'havia quedat amagadeta en el pen drive.
Disfruteu amb ella.


miércoles, 9 de diciembre de 2009

Treball d'Alba Boscà. El riu Tíber!

Almenys un dels treballs del grup B ha estat una presentació en power point. I quina PRESENTACIÓ!!! Molt elaborada, informació molt treballada i amb un colofó final de referents clàssics molt interessants.

La resta d'alumnes ha optat per entregar els treballs de forma més tradicional, encara que no per això han de ser menyspreats...uns amb més feina que altres, però espere haver acomplit el meu objectiu: que investigareu alguna coseta a través de la xarxa de diferents aspectes de l'Antiguitat Clàssica. Espere que alguna cosa se vos quede per sempre.

Aquesta presentació és fruit de la "cacera de tresor" que férem al blog:
La meua enhorabona Alba!!

El treball del Jardí de les Hespèrides

Arnau va escollir un dels treballs del nostre heroi Hèrcules, "EL jardí de les Hespèrides", i si fem cas a allò de "lo bueno, si breve, dos veces bueno", hem de felicitar-te. Així i tot, aquest treball donava molt de sí. Recordeu que a este mateix blog hi ha més informació sobre els rastres que podem anar estudiant a les nostres ciutats. Clicant el dibuixet podeu anar-hi al post.

Ací teniu el pps d'Arnau. Molt bonic.


Treball de Francesc de 4t Llatí

Us deixe ací un nou treball dels alumnes de 4t de llatí. Cadascú va escollir el tema que va voler d'entre els que jo els vaig proposar.
Hi ha de més entretinguts i d'altres que són una mica més pesats.
Francesc va escollir l'Imperi Romà, i és que el tema ja era prou espés de per sí com perque no hages pogut reduir un poc més la informació!!! Ja vaig dir que no volia "còpia i pega"als treballs perque tots sabem buscar a la xarxa. Així i tot, espere que agafes el treball amb deteniment i pugues extraure alguna cosa interessant que recordar per sempre sobre Roma.
Gràcies per la feina, Francesc!

martes, 8 de diciembre de 2009

Un altre treball de 4t llatí. Les Muses

Realment esteu deixant-me encantada amb les vostres presentacions; no pensava que anaven a eixir tan bé. Casualitats de la vida, Paloma i Amparo han emprat la mateixa plantilla de power point.
Molt bé pel treball Paloma; molt elaborat. M'agrada moltíssim!
Ací us el deixe perque tots li feu una ulladeta.

lunes, 7 de diciembre de 2009

Treball de 4t LLatí. Vestimenta romana.

Ací us deixe la presentació que ha fet Amparo Martí de 4t de llatí. Va escollir el tema de la vestimenta romana i ha elegit fer-lo a través d'un power point. Espere la resta dels treballs en breu.

Molt bé, Amparo!