martes, 7 de octubre de 2008

Visitem alguns Jardins de les Hespèrides


Com que les alumnes de 4 d’ESO ja han deprés molt de llatí en tan sols dues setmanes, hem decidit relaxar-nos un poc i treballar també aspectes culturals de l'Antiguitat Clàssica. Ja tirava en falta estes classes amb el alumnes de batxillerat on no ens donava massa temps per parlar de temes culturals.
Casualitat o no, el tema de cultura que pertany a la primera unitat del llibre que emprem a classe, Santillana, tracta el tema del Jardí de les Hespèrides. Això ens servirà per a varies coses; començar a treballar en el blog, i revisar alguns post que ja hi vaig fer. Per a les alumnes remetre-les als articles de l’explicació de l’onzè treball del protagonista del nostre blog, Hèrcules. (tan sols han de clicar al dibuixet)

Hem vist a classe també un poc de la història de la Torre d’Hèrcules a Galícia, també hem portat una reproducció per veure-la de més aprop. Si voleu rebre més informació d’aquest far haureu de clicar la imatge per remetre-vos a un altre post que vaig fer :

I ara que pareix que sabem alguna coseta més del nostre heroi i del nostre famós jardí de les Hespèrides, és hora de coneixer alguns llocs del nostre país que han estat inspirats precisament en aquest mite.Ben aprop trobem el Jardí de les Hespèrides de València, just darrere del Botànic, a aquest link teníu més informació, jo us deixe unes imatges perque veieu als éssers mitològics dels que hem parlat:



Hem parlat també del Jardí de les Hespèrides de Múrcia, al link tenieu un poc més d’informació.


Així i tot, el que sembla més conegut i famós és el que hi ha al Parc Güell, una ciutat-jardí que Gaudí va crear. Aquest parc té unes 89 columnes d’estil dòric ( un dels tres estils de columnes que s’empraven per a l’arquitectura a la Grècia Clàssica ), entre altres elements arquitectònics importants.


Entre els elements escultòrics, ja hi trobem a l’entrada el cap del Drac Ladó, qui custodia el jardí. Imagine que no li trobeu els 100 caps però ja sabeu que és una representació.


Al interior del Güell també trobem un altre drac, més colorit, perque està fet amb la tècnica del trencadís; si bé té vàries interpretacions, una d’aquests és la de veure en ell al drac Pitó, que en aquest cas era guardià de l’oracle en Delfos.


Per finalitzar aquest post, senyalem la imatge d’Hèrcules matant al drac del Jardí que hi és a Wallenstein en Praga.



Sols queda que cadascuna de vosaltres busque informació dels treballs d’Hèrcules per anar completant la biografia de l’heroi al nostre blog.

6 comentarios:

Anónimo dijo...

Guapíssima soc mar, per a que després et queixes de que no passem te deixe la firmeta.

Molt guapet tot, aixina ho deurien de fer tots els professors jajaja. Per cert dimecres teatret no se’ns oblida!besets!

sunny molina dijo...

M'alegra molt que passeu per ací, però per tal d'aprendre més, eh!
No xarreu tant a classe i voreu quant aprenem.
Salutem plurimam discipula!

Antonio Parra dijo...

Sunny he hecho una pequeña referencia a tu blog para mís alumnos de Latín de 4º(http://mainakeclasica.blogspot.com/2008/10/algunas-imgenes-sobre-los-trabajos-de.html).
Supongo que no te importa (veo que llevamos el mismo método, ya nos leeremos).

Un saludo

sunny molina dijo...

Cómo me va a importar, Antonio! Si estamos para esoooooooo!!!!

Salutem!!

Alba Boscà dijo...

Hola sunny!!
esta molt be aço, mha agradat.
Aaa!! per cert, si que vaig vorer alló del parc Güell, esque no menrecordava...jeje

adeeu!!

sunny molina dijo...

M'alegra molt que t'haja agradat el post. Si tota la classe s'adapta a esta nova manera de treballar a través de l'ordinador farem més exercicis d'aquest tipus. Saps, que pots entrar sempre que vulgues al blog, serà una eina més per poder emprar. Ens veiem a classe demà.