A més s'oferten una sèrie de tallers didàctics per als alumnes molt interessants. Tot podeu trobar-ho al link.
Esperem que el temporal amaine i puguem fer la visita a la cova de Parpalló.
Per a les alumnes de 2 de Batxiller els deixe un link on poden trobar de forma senzilla i fàcil les construccions dels ablatius absoluts i dels participis concertats. Hi ha més exemples per tal que aneu practicant. A classe anirem treballant-los al llarg de tot el curs, però us deixe més enllaços de la xarxa per si voleu saber encara més.
Com acordàrem en el post anterior ací teniu les fotos de les alumnes de cultura clàssica en el taller d'escriptura. Ens ho passarem molt bé, i pareix ser que hem deprés quant difícil era escriure a Roma!
Com que us heu portat molt bé farem més tallers al llarg del curs.
Esteu guapíssimes totes. Ara a estudiar un poc. No oblideu el llibre per al pròxim dia.
Espere que us agraden. Fins dilluns.
Aquesta setmana, les alumnes de cultura clàssica i jo, anem a fer un taller de treball. Com que hem parlat de suports d'escriptura al llarg de la història de les civilitzacions, hem pensat dur a la pràctica l'elaboració de algunes TABELLAE CERATAE, PAPIRS, CALAMI y STYLI.
Per a les tauletes, en lloc d'utilitzar cera ( com recomana l'entés en la matèria Salva Muñoz ) emprarem plastilina, com ho va fer en el seu moment la companya Merche i els seus alumnes. Tan sols per la qüestió d'evitar el foc allà on hi haja alumnes, encara que l'el.laboració amb cera és molt fàcil. Així i tot, la profe sí ha fet unes tauletes de cera a casa per tal que puguen comparar els dos materials.
Els styli els farem a partir de palets xinesos i bolillos; els calami, amb canyetes tallades i el papir l'elaborarem amb cinta de pintor. També hem trobat una tènica a la xarxa que imita al papir: per si us interessa en aquesta adreça podreu trobar informació: http://www.lasmanualidades.com/2007/08/31/imita-un-papiro/
Ací deixe un vídeo on es veu com es fa un papir a l'Egipte, a més d'una presentació del nostre taller; les fotos de les alumnes les pujarem en breu. A la barra lateral, al vodpod, podeu trobar un vídeo on ens mostren un papir egipci llarguíssim.
I per si voleu anar entrenant amb un calamus virtual, proveu clicant ací:
El darrer dimecres vam dedicar la classe a estudiar un poc els referents actuals que hi trobem sobre la figura d’Hèrcules a l´actualitat.
Al parlar de la Torre d’Hèrcules a Galícia vam fer la comparació amb el Far d’Alexandria, cosa que ens va dur a enumerar en una breu estoneta les Set Meravelles de l’Antiguitat. Ens va quedar en suspens comentar un poc les Noves Meravelles del Món . Com que es mostrareu interessades en aquest tema i no tenim més temps per dedicar-nos a aquest apartat, en aquest post us deixe:
-les imatges de les Set Meravelles de l’Antiguitat ( ja les estudiàrem en classe, però clicant la imatge teniu un link d'allò més interessant )
-les imatges de les Noves Meravelles del Món (clicant cada imatge podreu accedir a més informació sobre elles )
1ª Chichén Itzá, en Yucatán, Nuevo México
2ªColiseu Romà, en Roma, Italia
3ª Crist Redentor, Río de Janeiro, Brasil
4ªLa Gran Muralla Xinesa
7ª Tah Mahal, Agra, India
A més de la revisió dels set momuments és important recordar que, com vam deduir a classe, la Piràmide de Gizeh seguix en peu, i encara que no entra dins de les set meravelles actuals, sí seguix present dins d'aquest llistat com a Meravella Honorífica.
Cal mencionar que entre les finalistes s'hi trobava l'Acròpolis d'Atenes, a Grècia, la Torre Eiffel de la nostra veïna França i com no, l'Alhambra de Granada.
En la barra lateral, al vodpod, teniu uns vídeos sobre les meravelles.
Hem vist a classe també un poc de la història de la Torre d’Hèrcules a Galícia, també hem portat una reproducció per veure-la de més aprop. Si voleu rebre més informació d’aquest far haureu de clicar la imatge per remetre-vos a un altre post que vaig fer :
Hem parlat també del Jardí de les Hespèrides de Múrcia, al link tenieu un poc més d’informació.
Entre els elements escultòrics, ja hi trobem a l’entrada el cap del Drac Ladó, qui custodia el jardí. Imagine que no li trobeu els 100 caps però ja sabeu que és una representació.
Per finalitzar aquest post, senyalem la imatge d’Hèrcules matant al drac del Jardí que hi és a Wallenstein en Praga.
Sols queda que cadascuna de vosaltres busque informació dels treballs d’Hèrcules per anar completant la biografia de l’heroi al nostre blog.
ἀναπέτομαι δὴ πρὸς Ὄλυμπον
πτερύγεσσι κούφηις