sábado, 11 de octubre de 2008

Taller d'escriptura

Aquesta setmana, les alumnes de cultura clàssica i jo, anem a fer un taller de treball. Com que hem parlat de suports d'escriptura al llarg de la història de les civilitzacions, hem pensat dur a la pràctica l'elaboració de algunes TABELLAE CERATAE, PAPIRS, CALAMI y STYLI.

Per a les tauletes, en lloc d'utilitzar cera ( com recomana l'entés en la matèria Salva Muñoz ) emprarem plastilina, com ho va fer en el seu moment la companya Merche i els seus alumnes. Tan sols per la qüestió d'evitar el foc allà on hi haja alumnes, encara que l'el.laboració amb cera és molt fàcil. Així i tot, la profe sí ha fet unes tauletes de cera a casa per tal que puguen comparar els dos materials.


Els styli els farem a partir de palets xinesos i bolillos; els calami, amb canyetes tallades i el papir l'elaborarem amb cinta de pintor. També hem trobat una tènica a la xarxa que imita al papir: per si us interessa en aquesta adreça podreu trobar informació: http://www.lasmanualidades.com/2007/08/31/imita-un-papiro/


Ací deixe un vídeo on es veu com es fa un papir a l'Egipte, a més d'una presentació del nostre taller; les fotos de les alumnes les pujarem en breu. A la barra lateral, al vodpod, podeu trobar un vídeo on ens mostren un papir egipci llarguíssim.

I per si voleu anar entrenant amb un calamus virtual, proveu clicant ací:


Taller De Escritura
View SlideShare presentation or Upload your own.

4 comentarios:

Anónimo dijo...

Un atelier avec une ardoise magique pour écrire sur un tableau virtuel et s'efforcer à parfaire des pleins et des déliés. Une idée brillante !

No ha sigut gens fàcil escriure i seguir el joc que proposa el link francès.
És un post elaborat amb molta dedicació i un centre d'interés que agradarà als teus alumnes
perquè l'activitat lúdica n'és instructiva i formativa. Un gran treball, Sunny.

sunny molina dijo...

Amb els alumnes de cultura clàssica es poden fer tots estos tallers; a ells els agrada i a mi també. Aprenem d'una altra manera.
Gràcies per les teues paraules.

Anónimo dijo...

Hola Sunny ¡¡¡¡
Bueno yo volia dirte que m´ha agradat molt lo que em fet esta semana.Ho em passat molt be fent la ¨tabella cerata¨ el ¨calamus¨ el¨ papirus¨ y el palillo xino... que no m´ha recorde com es deia en llatí.
En fí a sigut una semana molt interactiva .
Besets.

sunny molina dijo...

M'alegra molt saber que us ha agradat fer el taller; per a ser el primer, no ho hem fet gens mal. Ja vorem qué fem en els pròxims.
Cuidaet amb les faltes d'ortografia, Serena. Moltes besadetes. Fins dilluns.