jueves, 9 de octubre de 2008

Les Noves Meravelles del Món


El darrer dimecres vam dedicar la classe a estudiar un poc els referents actuals que hi trobem sobre la figura d’Hèrcules a l´actualitat.

Al parlar de la Torre d’Hèrcules a Galícia vam fer la comparació amb el Far d’Alexandria, cosa que ens va dur a enumerar en una breu estoneta les Set Meravelles de l’Antiguitat. Ens va quedar en suspens comentar un poc les Noves Meravelles del Món . Com que es mostrareu interessades en aquest tema i no tenim més temps per dedicar-nos a aquest apartat, en aquest post us deixe:

-les imatges de les Set Meravelles de l’Antiguitat ( ja les estudiàrem en classe, però clicant la imatge teniu un link d'allò més interessant )


-les imatges de les Noves Meravelles del Món (clicant cada imatge podreu accedir a més informació sobre elles )


1ª Chichén Itzá, en Yucatán, Nuevo México

2ªColiseu Romà, en Roma, Italia
3ª Crist Redentor, Río de Janeiro, Brasil4ªLa Gran Muralla Xinesa


5ª Machu Picchu, Cuzco, Perú


6ª Petra, Jordania7ª Tah Mahal, Agra, India

A més de la revisió dels set momuments és important recordar que, com vam deduir a classe, la Piràmide de Gizeh seguix en peu, i encara que no entra dins de les set meravelles actuals, sí seguix present dins d'aquest llistat com a Meravella Honorífica.


Cal mencionar que entre les finalistes s'hi trobava l'Acròpolis d'Atenes, a Grècia, la Torre Eiffel de la nostra veïna França i com no, l'Alhambra de Granada.En la barra lateral, al vodpod, teniu uns vídeos sobre les meravelles.

6 comentarios:

Albertito dijo...

Me ha encantado encontrarme con la magnífica música de Yared. Bravo! Un film extraordinario.

Anónimo dijo...

Muy bonitas todas, aunque mi favorita es "El Coliseo" preciosa , además me salió en selectividad y disfruté haciendo el examen. Este Blog está quedando muy chulo. Un abrazo.
Maricarmencín

jcatala dijo...

Dos milenis després de l’establiment de les Set Meravelles del món antic, vox populi en va escollir unes noves, amb vot via internet, sense criteri científic. Admire l’ Acròpolis d’Atenes i eixa Torre de Lutècia.

sunny molina dijo...

Albertito me encantó El Paciente Inglés y también Yared. La música es preciosa. Gracias por pasar por aquí!

Maricarmen, te veo asidua a los blogs y me sigue encantando que disfrutes con cada post. Muchos besos.

Pepe, hui hi ha una infinitat d'obres mereixedores d'estar en aquesta llista: d'entre les finalistes hi ha de ben boniques. Amb este coses sempre pasa el mateix: "no son todos los que están, ni están todos los que son" A gustos...Gracietes per seguir per ací.

Ingrid* dijo...

Hola! Bueno... que com hui mos has dit que no ens haviem pasat...
Ací estic! jeje...!

I res, que m'ha agradat molt el blog, és interessant! jeje!

I això, que espere que ens expliques alguna cosa més de cultura clàssica, per que m'agrada molt! Ja se que xarrem molt, però és el que hi ha!! xD!

PD: Has vist? Casi no he fet faltes...!

Besets*

sunny molina dijo...

Ingrid, alguna falteta que altra hi ha, però per al següent comentari millor, val?
Segur que aquest curs aprenem moltes coses noves.
Vale, puella!